Gjenvinning glass

Brukt glass- og metallemballasje er en viktig råvare til nye, fine ting. Her viser Alex Rosén deg hva som skjer etter at du har levert emballasjen til gjenvinning! Både glass og metall kan gjenvinnes til nye produkter.

Glass blir til nye glassprodukter, mens metall blir til nye metallprodukter. Glass kan gjenvinnes uendelig antall ganger. Resirkulert glass brukes som råstoff til både Glasopor skumglass, Glava isolasjon og til å lage nye glassprodukter.


Glass og metall kan gjenvinnes mange ganger og er et verdifullt råstoff.

Det er viktig at vi får inn mest mulig av slik emballasje, og at det ikke havner i restavfallet. Bilruter, vindusglass, klart eller farget flaskeglass eller annen glassemballasje med eller uten metall. Blå eller grønne poser, returpunkt eller betjent mottak. Kun glassemballasje, som glassflasker uten pant, syltetøyglass og lignende skal leveres til gjenvinning. Behandling av glassavfall gir lite utslipp til miljøet, men hvis glass kastes i naturen.


Nesten all glassemballasje samles inn og gjenvinnes . Glass og metall kan leveres på returpunktene som er merket med Glass og metall. Ett kilo returglass blir et kilo nytt glass. Glass kan gjenvinnes uendelig mange ganger.

Metallemballasje Avfall av metallemballasje er metall som det har vært . Papiravfallet blir gjenvunnet til nye papirprodukter. Gjenvunnet glass brukes både til byggematerialer, isolasjon og nye glassprodukter. Glass- og metallemballasje - kildesortering og gjenvinning.


Kan jeg kaste keramikk, porselen og krystall i container for glass- og metallemballasje? Nei, det kan du ikke fordi keramikk og porselen har en høyere . På returpunktene kan du levere glass og metall emballasje for mat og drikke, og klær. På returpunktet skal det kun leveres plast, glass og metallemballasje samt klær og sko, og alt avfallet skal . Det er ikke alt glass som kan gjenvinnes. En god tommelfingerregel er at det kun er glass som er brukt som emballasje som kan gjenvinnes, alt annet skal . Gjenvinning er blitt en del av barneoppdragelsen: Vi sparer råstoffene stein og sand ved å resirkulere glass, vi sparer skogen ved å resirkulere . I Sandnes kommune har vi ubetjente miljøstatsjoner for glass- og metallemballasje.


Vi har også satt ut ni returpunkter for glass- og metallemballasje med universell utforming. Disse returpunktene finner du på følgende steder:. Litt mer enn halvparten ble sortert ut for gjenvinning, men vi kan bli enda flinkere.


Glass er enkelt å resirkulere fordi det ikke taper seg når det brukes om igjen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bygge terrasse på lecablokker

Bygge port veranda

Marrakech farge stue