Tømmerpriser

Hei, Vi lurer på priser på tømmerpriser på gran og lauv og på massevirkepris av gran og lauv. Det ble i alt hogd millioner kubikkmeter tømmer i 1. Det er prosent mer enn i samme kvartal året før. Som skogeier vil du naturligvis ha best mulig betalt for tømmeret ditt. Tømmerprisen styres av tilgang og etterspørsel og vil variere gjennom året.


Ved inngangen til vinteren er det fremdeles stor etterspørsel etter sagtømmer av gran og furu. Prisene på sagtømmer ligger cirka kroner høyere enn sist vinter . Ved FAS-levering er prisnivåene valgt med utgangspunkt i historisk observerte priser (prisene brukt her er de samme som i Hoen m. fl.: 1998b). Mange snakker om tømmerpriser, men få snakker om kostnadene for å få ut tømmeret.


For skogeier er dette to sider av samme sak – det nytter lite med gode . I diagrammene finner du årlig og månedlig avvirkning og tømmerpriser på rundvirke levert til skogindustrien. I linkene til høyre ligger årlig fylkesvis statistikk. Tømmerpriser Tømmer omsettes i mange sortimenter (kvaliteter), avhengig av skogtype og markedsmessige forhold. Vi har derfor valgt å ikke legge ut alle våre . Viken Skogs tømmerpriser til skogeier gjenspeiler de til enhver tid gjeldene priser avtalt med våre industrikunder.


Som den største leverandøren av tømmer i . Tømmerprisene økte med prosent fra annet kvartal 20til annet kvartal 2014. Det ble i alt avvirket millioner kubikkmeter tømmer, . Hvilke priser er det rundt om i landet på bjørk og furu nå til vedproduksjon? Hos Heum Skogservice får du konkurransedyktige tømmerpriser. Vi holder til i Frolan men påtar oss oppdrag i hele Aust-Agder.


Tømmerprisene for perioden januar tom april er fastlagt. Skogeiers tømmerverdi vil sannsynligvis øke både i forhold til vinterprisen og høstprisen i 2010. Tømmerprisene har variert lite siden nyttår.


Prisforhandlingene for første tertial 20er nå avsluttet. Disse forhandlingene har gitt følgende endringer på tømmerprisene for resten av . Stor etterspørsel etter trelast har gitt rekordhøye tømmerpriser. Skogeiere får nå rundt 5kroner pr kubikkmeter for sagtømmer.


Materialet i fløyen er av ubehandlet bjørk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bygge terrasse på lecablokker

Bygge port veranda

Marrakech farge stue