Lønn til lærlinger

Lønn under opplæring: Lønn for hele læretiden tilsvarer en grunnlønn for fagarbeider (kr. 310-) og fordeles over år på denne måten: 1. Verdiskaping og læretiden i de fleste fag er på to år. Teknisk sett regnes det slik at det ene året er et opplæringsår, og når man er under .

Finn svaret på hvor mye du skal ha betalt som lærling i Norge. Grunnlaget for beregningen av lønnen er nyutdannede fagarbeideres fortjeneste. Følgende tabell viser avlønningen for lærlinger med.


Som lærling får du lønn under utdannelsen.

Lønnen du får beregnes ut fra begynnerlønnen hos en arbeider med fagbrev i yrket du tar utdanning i. Anbefalt lønn til lærlinger, gjeldende fra 01. Her får du en oversikt over hva du tjener som lærling. Du har også mulighet til å tjene “flatt”. Hovedmodellen for fagopplæring er følgende: års opplæring i videregående skole (Vgog Vg2) PLUSS års læretid i . Som lærling får du i løpe av de årene du er i lære utbetalt like mye som en ferdig utdannet . En av de store fordelene ved å være lærling, er at man får lønn under utdannelsen.


Størrelsen på lønnen man får under læretiden, varierer stort . Lønnsberegning for lærlinger i grafisk-området 2013-14Lønn for lærlinger i mediegrafiker‐, trykker,‐ og bokbinderfaget blir fastsatt i tarifforhandlinger me.

KMD) om Særavtale om lønns- og arbeidsvilkår for lærlinger og. Lønnen din for hele læretida utgjør til sammen ett års lønn etter minstelønn for fagarbeider fordelt over to år. Unge arbeidstakere som fyller år i første halvpart av måneden gis opprykk fra den 1. Unge arbeidstakere som fyller år etter den 15.


Til: Statsforvaltningen og Riksrevisjonen. Som lærling er du i to år i en mellomsituasjon – du er både under opplæring og. I tillegg til lærekontrakten må du og bedriften du er lærling hos også inngå en arbeidsavtale.


Arbeidsavtalen er en avtale om lønn og arbeidsforhold mellom deg . Det betyr i praksis at lærlingen får lønn fra bedriften mens man er under utdanning. Lærlingen vil vanligvis lønnes etter satsene for lærlinger i tariffavtalen for det . Som lærling mottar du lønn under opplæringen. Lønn fastsettes etter PM-2014-Særavtale om lønns- og arbeidsvilkår for lærlinger og lærekandidater i . Lønn for lærlinger og lærekandidater varierer fra fag til fag.


Men i alle fag får du mindre lønn på begynnelsen av læretiden enn på slutten.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bygge terrasse på lecablokker

Bygge port veranda

Marrakech farge stue